Budva

Budva je jedan je od najstarijih gradova na Jadranskom moru. Ima oko 19.000 stanovnika i poznata je kao centar crnogorskog turizma. Prema posljednjim podacima, Budvu godišnje posjeti oko 900.000 turista koji ostvare četiri miliona i sedamsto hiljada noćenja. Ono što naročito privlači turiste jesu duge pješčane plaže, brojni barovi i noćni život. Takođe, značajni turistički objekti se nalaze unutar mletačkih zidina iz 15. vijeka koje okružuju budvanski Stari grad.

Pored gradskih plaža Mogren, Ričardova glava, Slovenska plaža, u neposrednoj blizini Budve su atraktivne plaže Kamenovo, Jaz, Ploče, Oblatno. Turistički centar Bečići je udaljen na svega 10 minuta, a u neposrednoj blizini su i Rafailovići, Pržno, Miločer, Sveti Stefan, Petrovac. Iz Budve se brzo stiže i do Kotora i Tivta, koji su udaljeni na svega pola sata. Povoljan položaj Budve, omogućava vam da za sat vremena stignete do Herceg Novog, ali i do Bara koji se nalazi na suprotnoj strani crnogorskog primorja. Takođe, turisti koji borave u Budvi često koriste priliku da posjete i Dubrovnik u susjednoj Hrvatskoj i ostale crnogorske gradove i planinske centre u unutrašnjosti zemlje.

Klima u Budvi je tipično mediteranska, što podrazumijeva blage zime i veoma topla, uglavnom suva ljeta. Budva ima 2.300 sunčanih sati godišnje, a temperatura morske vode ljeti je između 21 i 25 stepeni. Na oko 23 kilometara koliko obuhvata Budvanska rivijera, od Jaza do Petrovca, na 20-tak plaža, na toplom suncu posjetioci mogu uživati od maja do novembra, dakle oko 180 dana.

Povoljni uslovi za život, kao i izuzetne prilike za razvoj turizma, uslovile su veliki priliv stanovništva u Budvu posljednjih godina. Takođe, ovaj grad je naročito privlačan investitorima što pokazuje da se Budva dobro kotira kada je riječ o destinacijama pogodnim za kupovinu i prodaju nekretninama.

Budva nekretnine