Cetinje

Istorijska i sadašnja prijestonica Crne Gore Cetinje, smještena je u istoimenom kraškom polju koje se nalazi u južnom dijelu zemlje, u podnožju planine Lovćen. Zbog svoje autentične arhitekture i velikog broja istorijskih građevina, relikvija, manastira, crkvi i muzeja, ovaj grad, u kom živi 13.900 stanovnika, dobio je naziv „grad-muzej“.

Cetinje godišnje posjeti oko 20.000 turista, a osim posjete ovom gradu, turistima su privlačni obližnji Njeguši i Nacionalni park Lovćen, koji bilježe čak oko 100.000 posjeta godišnje.

Cetinje je danas dobro komunikacijski uvezano sa ostalim djelovima Crne Gore. Nalazi se na magistralnom putu Podgorica-Cetinje-Budva. Od oba grada je udaljeno oko 30 km. Aerodrom u Tivtu nalazi se na oko 50 km udaljenosti, a luka Bar na oko 70 km.

Klima na Cetinju je umjereno kontitnentalna i karakterišu ga topla i sušna ljeta, prosječne temperature od 20 °C; hladne i vlažne zime, prosječne temperature 2 °C; kišovita proljeća i jeseni. Zato Cetinje ljeti predstavlja idealno izletište jer je od primorja udaljeno na samo 20 minuta, a temperature su znatno prijatnije.

Cijene nekretnina u ovom gradu su veoma povoljne, a s obzirom na potencijal koji ima za razvoj turizma, Cetinje predstavlja povoljnu destinaciju za ulaganje u nekretnine.

Cetinje nekretnine