Podgorica

Podgorica je Glavni grad Crne Gore i se nalazi u sjevernom djelu Zetske kotline, na raskrsnici nekoliko značajnih putnih pravaca koji vode od mora ka kontinentalnom djelu zemlje. Glavni turistički centar na primorju, Budva udaljen je svega 64 km od Podgorice, dok se najveći ski centar u zemlji Kolašin nalazi na svega 72 km sjeverno. Takva pozicija turistima koji borave u Podgorici omogućava da za veoma kratak period posjete najatraktivnije destinacije u cijeloj zemlji.

Podgorica, u kojoj živi oko 250.000 stanovnika, ima veliki turistički potencijal i mogućnost da obogati turistički sadžaj Crne Gore kroz poslovni, tranzitni, izletnički, rekreativno-odmarališni, lovni, sportski i kongresni turizam. Godišnje je posjeti oko 160.000 turista, a njihov broj iz godine u godinu raste.

Plodna Zetska ravnica, sastav rijeka Zete i Ribnice sa Moračom, neposredna blizina Skadarskog jezera i Jadranskog mora, povoljna klima, komunikativni i strategijski položaj, omogućili su da Podgorica izraste u najveću urbanu aglomeraciju Crne Gore.

Osim izletišta nadomak Podgorice, poput vodopada na Cijevni, Korita, Rijeke Crnojevića, ono što turiste naročito privlači jesu brojni parkovi u samom centru grada, šarmantni kafići, restorani i lijepo uređeni hoteli.

Podgoricu odlikuje sredozemna klima sa blagim zimama i toplim ljetima, što omogućava prijatan boravak, ali i život u ovom gradu. Takođe, Podgorica je izuzetno pogodna za život zahvaljujući odličnoj infrastrukturi, dostupnosti svih neophodnih institucija, adekvatne zdravstvene njege, sportskih i kulturnih centara.

U Podgorici se nalazi 20 osnovnih škola, dvije gimnazije i devet stručnih škola, od čega su dvije umjetničke. U Glavnom gradu je smješteno i 12 državnih fakulteta i dva privatna univerziteta, te posljednjih godina Podgorica bilježi ubrzan priliv stanovništva, prije svega studenata iz drugih krajeva zemlje, regiona, ali i svijeta.

O našem timu

Dragan Marković

IZVRŠNI DIREKTOR

Stefan Marković

MENADŽER PRODAJE

Ana Strahinja

MENADŽER PRODAJE

Podgorica nekretnine

Prodaja
Na prodaju trosobna kuća, Podgorica K001PG
Na prodaju trosobna kuća, Podgorica K001PG
Podgorica
Size:
124 m2
Bedroom:
3
Bathroom:
Parking:
1

195 000€

More Info