Tivat

Naselje Tivat smješteno je u Bokokotorskom zalivu i u njemu, prema posljednjim podacima živi 14.031 stanovnik.

Tivat je poznata luka još iz ilirskog i rimskog perioda, a posljednjih godina je postao naročito značajna tačka na nautičkoj mapi zbog novoizgrađenog elitnig naselja Porto Montenegro. U ovoj jedinstvenoj prestižnoj marini na Jadranu, turistima je omogućeno da uz veoma pristupačne cijene hrane i pića u mnogobrojnim restoranima i kafeima uz šetalište, uživaju u pogledu na najskupocenije jahte. Zato i ne čudi podatak da Porto Montenegro tokom ljetnjih mjeseci dnevno posjeti oko 12.000 ljudi iz svih krajeva svijeta. Takođe, grad Tivat godišnje posjeti oko 120.000 turista.

Pored luksuznih jahti, ono što privlači turiste da posjete Tivat i Porto Montenegro su mnogobrojne manifestacije, koncerti, kao i pozorišne predstave koje se organizuju tokom čitave godine. Premda je sadržaj u ovom gradu bogat, za razliku od većih turističkih centara na crnogorskoj obali, u Tivtu je posjetiocima omogućen znatno mirniji odmor.

Zahvaljujući izvrsnoj lokaciji i odličnoj infrastrukturi iz Tivta se lako i brzo stiže i u druge turističke centre. Tako su na samo pola sata udaljeni Budva i Kotor, dok se, zahvaljujući trajektnom prelazu Kamenari-Lepetani do Herceg Novog stiže za sat vremena. Do Dubrovnika u Hrvatskoj, potrebno je oko dva sata. Takođe, aerodrom na koji slijeću avioni mnogih svjetskih aviokompanija kao što su Fly Dubai, Ryanair, Lufthansa, Alitaia, Lot Polish Airlines, Air Serbia, Easy Jet, Isair i mnoge druge, udaljen je samo osam minuta od centra grada, što pruža odličnu povezanost sa cijelim svijetom.

Luksuzni sektor nekretnina funkcioniše uglavnom zahvaljujući naseljima Porto Montenegro i Lustica Bay, gdje se proda većina luksuznih jedinica na tržištu, po cijenama na kojima bi sigurno pozavidjele i mnogo razvijenije turističke destinacije. Naime, Lustica Bay, koja je od Tivta udaljena samo pola sata, još jedno je od novoizgrađenih primorskih naselja koje odlikuje visok potencijal za razvoj turizma. Ono što ovo mjesto posebno izdvaja od drugih je značajan broj urbanizovanih placeva i vila uz more koje nemaju previše dodira sa komšijama.

Tivat nekretnine