Kolašin

Kolašin je grad u centralnom dijelu Crne Gore i predstavlja glavni zimski turistički centar zemlje, koji godišnje posjeti oko 40.000 turista.

U odnosu na Podgoricu, Kolašin se nalazi na svega sat vremena vožnje. Takođe, Kolašin se nalazi na trasi pruge Beograd-Bar. Na ovaj način Kolašin je izvrsno povezan i sa morem i sa visokim crnogorskim zaleđem, te predstavlja jednu od nezaobilaznih stanica turista iz Srbije, ali i drugih zemalja.

Do Kolašina se može doći preko podgoričkog aerodroma koji je udaljen oko 80 kilometara; preko beogradskog aerodroma, a poslije magistralnim putem Beograd – Podgorica, ili pak preko dubrovačkog aerodroma što je nešto duža trasa. Kolašin je od Beograda udaljen 400 kilometara, od Sarajeva 260, od Dubrovika 220, od Zagreba 740 kilometara, a od Ljubljane 950 kilometara.

Kolašin ima najviše potencijala da postane glavna vikend-destinacija za posjetioce iz lokalnih urbanih sredina. Ovaj grad koji broji oko 6.000 stanovnika, smješten je na visini od čak 965 m, i stoga ima niže temperature tokom cijele godine. Niže ljetnje temperature (do +25°C) gode svima, naročito bjeguncima s vrele obale, i onima koji uživanje ne pronalaze u gužvi. Zimske temperature pak, i do -25°C, obećavaju ono bez čega nema pravog zimovanja, snijeg.

Ski Resort Kolašin 1450 nalazi se 9 km od gradskog naselja, a nedavno je otvoren i novi Ski centar Kolašin 1600 koji obuhvata restoran sa administrativnim prostorijama, ambulantu i kompletnu prateću opremu, žičaru-šestosjed dužine 1.567 m, kapaciteta 2600 skijaša na sat i dvije skijaške staze ukupne dužine 4,5 km. U neposrednoj blizini Kolašina su i poznata izletišta Biogradska gora, Šiška jezera, Pešića i Ursulovačko jezero.

Kolašin je veoma povoljna destinacija za investiranje, imajući u vidu razvoj planinskog turizma koji se ubrzano razvija u Crnoj Gori, kao i značaj koji će ovo mjesto imati nakon završetka izgradnje regionalnog auto puta Bar - Boljare

O našem timu

Dragan Marković

IZVRŠNI DIREKTOR

Stefan Marković

MENADŽER PRODAJE

Ana Strahinja

MENADŽER PRODAJE