Herceg Novi

Herceg Novi je primorsko mjesto, smješteno na samom ulazu u Boku Kotorsku, jednom od najljepših zaliva svijeta. U ovoj najmlađoj srednjovjekovnoj građevini na Jadranu živi oko 30.800 stanovnika, a ističe se po idealnoj lokaciji, kako za život, tako i za turizam. O tome svjedoči podatak da je Herceg Novi tokom prvih osam mjeseci 2019. godine posjetilo gotovo 115.000 domaćih i stranih gostiju. Tokom cijele godine, ovaj grad posjeti oko 300.000 turista.

Posjetiocima su na raspolaganju brojni plažni barovi, lokali, noćni klubovi, restorani, a različiti zanimljivi sadržaji kao što su bazeni, spa centri, sportski tereni itd. omogućavaju prijatan boravak u ovom gradu. Dugačko morsko šetalište Pet Danica spaja Igalo i Meljine, takođe poznata i uvijek ugodna odmarališta. Rivijera dužine 15 km obuhvata Meljine, Zeleniku, Kumbor, Đenoviće, Baošiće, Bijelu i Kamenare. Ova mala mjesta obiluju čuvenim plažama koje su zbog svoje ljepote veoma primamljive turistima. Takođe, nedaleko od Herceg Novog nalaze se i srednjovekovni gradovi Perast i Kotor koji je kao svjetska kulturna baština zaštićen od strane UNESCO-a. Granica sa susjednom Hrvatskom je na svega 12 kilometara, tako da se do Dubrovnika stiže za oko sat vremena. Do Trebinja se, pak, stiže za oko 50 minuta.

U Herceg Novom je prosječna temperatura od maja do septembra 25 °C, što pruža mogućnost da ljetnja sezona traje više od četiri mjeseca. Prijatna sredozemna klima omogućava suva i topla ljeta i blage zime. Osim toga, Herceg Novi odlikuje i specifična mikroklima, te se ovaj grad može pohvaliti sa čak 200 sunčanih dana godišnje.

Samim tim, pored toga što ima sjajne predispozicije za investiranje u turizam, ovo mjesto je izuzetno povoljno za život. Dostupnost prodavnica, supermarketa, bolnica, vrtića, škola i ostalih institucija omogućava olakšano svakodnevno funkcionisanje.

Visok potencijal za razvoj turizma u ovom dijelu crnogorskog primorja ima i novo elitno naselje Porto Novi, čija je prva faza otvorena ove godine. Kako je najavljeno, po kompletnom otvaranju koje je predviđeno za 2020. godinu, ljubiteljima luksuznog odmora će na raspolaganju biti čitav niz usluga i servisa.

Herceg Novi nekretnine