Ulcinj

Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskoj obali koji je svojim prirodnim potencijalima predodređen za turizam. Ovaj grad sa oko 20.200 stanovnika godišnje posjeti oko 200.000 turista, a samo tokom ljetnje sezone oko 50.000.

Stari grad u Ulicinju je jedan od najstarijih na Jadranu. Njegovi počeci datiraju prije 2.500 godina, a sada je obnovljen i pun interesantnih restorana, kafića, galerija i hotela koji su veoma atraktivni za posjetioce.

Pored Ulcinja nalazi se najduža pješčana plaža na Jadranskom moru – Velika plaža duga 13 km i Ada Bojana – jedinstveno rječno ostrvo sa predivnim pješčanim plažama. Takođe, pored gradske Male plaže, turistima je veoma atraktivan Valdanos – jedinstvena uvala sa zaleđem prepunim starih drveća masline. Takođe, posjetioci mogu obići brojne plaže od Ulcinja do Bara koji je udaljen 27 km, ali i u susjednoj Albaniji, čija granica se nalazi oko 25 km sjeveroistočno od Ulcinja.

Ulcinj karakteriše mediteranska klima i godišnje ima više od 220 sunčanih dana sa prosječnom temperaturom od 16,5 ˚C.

Ulcinj ima veliki potencijal za izgradnju objekata razne namjene kao i hotelskih rizorta, a njegova valorizacija se očekuje u bliskoj budućnosti.

Ulcinj nekretnine