Žabljak

Žabljak je naselje smješteno na sjeveru Crne Gore u podnožju Durmitora, najviše planine u zemlji. Takođe, ovo naselje sa nadmorskom visinom od 1456 m nosi tutulu najvišeg naseljenog mjesta na Balkanu.

Grad broji oko 1.700 stanovnika i spada u najposjećenije turističke centre u Crnoj Gori. Godišnje ga posjeti  40.000 turista iz cijelog svijeta koji dolaze privučeni nesvakidašnjim ljepotama ovog mjesta okruženog visokim planinama, glečerskim jezerima i netaknutom prirodom. Nacionalni park Durmitor je 1980. godine proglašen za svjetsko prirodno dobro i upisan je u registar svjetske kulturne i prirodne baštine, koja se vodi pri UNESCO-u. Takođe, u ovom području je smješten i najdublji kanjon u Evropi - kanjon Tare (1300m), koji je odmah posle kanjona Kolorado drugi po dubini u svijetu.

Na svega 1,30h vožnje živopisnim predjelima dolazi se do čuvenog mosta "Đurđevića Tara”, koji je u vrijeme izgradnje bio najveći saobraćajni lučni most u Evropi.

Zbog svih svojih karakteristika, turistička sezona na Žabljaku traje čitave godine, a podjednako su razvijeni i ljetnji i zimski turizam. Uključujući sve elemente urbanog naselja, na njemu se nalazi žičara, ski staza, desetak hotela raznih kategorija sa širokim asortimanom usluga, više desetina privatnih kuća predviđenih za smještaj turista, dva auto-kampa, veliki broj restorana i drugih ugostiteljskih objekata.

O našem timu

Dragan Marković

IZVRŠNI DIREKTOR

Stefan Marković

MENADŽER PRODAJE

Ana Strahinja

MENADŽER PRODAJE